Werknemers in de zorg

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek komen er meer werknemers in de sector Zorg en Welzijn dan dat er weggaan. Sinds begin 2017 wordt het aantal werknemers dat instroomt in de zorg groter ten opzichte van de uitstroom.

De instroom van medewerkers komt voornamelijk door zij-instromers, maar ook herintreders behoren tot deze groep. Dit zijn dan voornamelijk medewerkers die of al ooit in de zorg hebben gewerkt of medewerkers die later alsnog een opleiding in de zorg volgen.

De laatste jaren is er veel personeelstekort in de zorg. Dit brengt de kwaliteit van de zorg in gevaar. Het gaat dan ook veel om o.a. ziekenhuispersoneel die de hogere vraag niet aankunnen. Er staan veel vacatures open. Ook in de huisartsenzorg is de vraag naar zorg groot en zijn er wachttijden. Verschillende initiatieven zijn inmiddels als ontstaan om de wachttijdenproblematiek aan te pakken. Een voorbeeld van een initiatief is digitale zorg, e-health. Patiënten kunnen voor de behandeling namelijk aan de slag met e-health; zo kan de wachttijd worden overbrugd. Daarbij kan tijdens de behandeling e-health worden gebruikt ter voorbereiding op de behandeling, zodat de behandeling zelf effectiever kan worden benut.

Om het personeelstekort in de zorg op te lossen zullen er dus onder andere meerdere van dit soort initiatieven moeten komen.

 

Bron: GGZ nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *