Zakelijk dienstverlening ziet omzet stijgen

Het gaat economisch goed met de zakelijke dienstverlening. Er is een groeivertraging, maar er wordt nog steeds een omzet gemaakt.  Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Met de zakelijke dienstverlening worden verschillende bedrijven gedefinieerd. Denk hierbij onder andere aan de bank- en verzekeringswezen. Ook in de IT-dienstverlening doet het goed. Zij hebben een hoge omzetgroei. Daarnaast groet het aantal IT-dienstverlening sterk. Ook het hier speelt het personeelstekort een grote rol. Het is in verschillende sectoren lastig om aan geschoold personeel te komen. In een krappe arbeidsmarkt is het aanbod aan vacatures hoger dan het aanbod aan geschoold personeel. Dit zie je ook goed terug in de IT-dienstverlening, voornamelijk omdat hier vaak hoog geschoold personeel voor benodigd is.

De spanning op de arbeidsmarkt loopt nu al een aantal kwartalen. Ook al is de spanning ten opzichte van kwartalen eerder iets gedaald, is het nog steeds lastig om aan geschikt personeel te komen. In zowel de zakelijke dienstverlening als andere dienstverlening is het van belang om de juist personeel te investeren. Bijvoorbeeld door voldoende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Hierdoor bind je geschikt personeel aan je en boei je daarnaast nieuw personeel. Tot zover dit bericht over de zakelijke dienstverlening. Lees zeker door op de rest van onze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *